Il était une fois la méditerranée στο 2ο Δημοτικό Πολυγύρου

Οι μαθητές του τμήματος Γαλλικών της ΣΤ τάξης του σχολείου μας συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Il était une fois la Méditerranée» που διοργανώνει το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.

Στα πλαίσια του προγράμματος  πραγματοποιήθηκε σήμερα 21 Μαρτίου 2019 στο σχολείο μας εργαστήριο  από την υπεύθυνη του προγράμματος κα Αθηνά Μίσσιου, υπεύθυνη συνεργασίας για τη γαλλική γλώσσα στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.

Οι μαθητές του σχολείου μας ασχολούνται με τον Άγγελο/ange de mer (squatina squatina) ένα ψάρι της οικογένειας των καρχαριοειδών που απαντάται στην Μεσόγειο αλλά λόγω κυρίως της υπεραλλίευσης απειλείται με εξαφάνιση.  Οι μαθητές μας καλούνται να αναδείξουν το πρόβλημα και να το αποτυπώσουν σε μια αφίσα.

Η παρουσίαση του συνόλου των εργασιών θα γίνει εκτός σχολικού ωραρίου τον Μάιο, στην αίθουσα «Αλλατίνη», παρουσία του ωκεανολόγου κ. Γ. Σκουφά, ο οποίος θα συζητήσει με τους μαθητές/-τριες για τα περιβαλλοντικά προβλήματα που αναφέρονται στις εργασίες τους. Τα έργα των μαθητών/-τριών θα εκτίθενται για δύο ημέρες, δίνοντας τη δυνατότητα σε σχολεία και γονείς να τα δουν με συνοδεία ξενάγησης από τον Γ. Σκουφά. Επίσης θα δοθούν στους μαθητές/-τριες δώρα-βραβεία, καθώς και πιστοποιητικά συμμετοχής.

Η δασκάλα των γαλλικών

Χριστίνα Χατζηπαντελή 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *