Παρουσίαση του βιβλίου «ΤΑ ΚΙΑΛΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ» στο σχολείο μας

Μια εξαιρετική παρουσίαση  βιβλίου, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο  Πολυγύρου, στους μαθητές της Δ΄, Ε΄και ΣΤ΄ τάξης.

Πρόκειται για το βιβλίο με τίτλο « Τα κιάλια της φιλίας» της συγγραφέως Βαρβάρας Παραδεισά.

Το  βιβλίο της κ. Παραδεισά αναφέρεται στην περιπέτεια που έζησαν τρεις πολύ καλοί παιδικοί φίλοι.  Σε μία  από τις εξερευνήσεις τους  ξεχνούν πως έχουν επιστροφή. Τι θα γίνει όμως που εκείνη την εποχή κινητά δεν υπήρχαν; Πώς θα διαχειριστούν την αγωνία τους και την αγωνία για τις οικογένειες τους που θ’ ανησυχούν; Υπάρχει λύση;

Η συγγραφέας παρουσίασε το βιβλίο της με το δικό της μοναδικό τρόπο και ήταν πολύ συγκινημένη γιατί οι ήρωες αυτού του βιβλίου  ήταν μαθητές  του σχολείου μας.

Τα παιδιά άκουσαν προσεκτικά τα όσα είπε και στη συνέχεια ακολούθησε μια πολύ όμορφη  συζήτηση μεταξύ της συγγραφέως και  των παιδιών.

Την ευχαριστούμε θερμά για την παρουσίαση και για τα βιβλία που χάρισε στην βιβλιοθήκη του σχολείου μας.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Βαρβάρα Παραδεισά, γεννήθηκε στα Βραστά Χαλκιδικής το 1959 και μετά τις βασικές σπουδές της, εργάστηκε στον Πολύγυρο στον ιδιωτικό τομέα απ΄ όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Είναι το όγδοο παιδί της οικογένειάς της. Έχει δύο παντρεμένα παιδιά. Ξεκίνησε να γράφει παραμύθια πριν δώδεκα χρόνια, για να τα χαρίζει σε παιδάκια φιλικών της οικογενειών και τα τελευταία πέντε χρόνια γράφει για τα εγγόνια της.

Συμμετείχε σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς με παραμύθια και διηγήματα της, τα τελευταία δύο χρόνια. Το παραμύθι της: Η νεράιδα των δοντιών απέσπασε δεύτερο βραβείο στον 1o πανελλήνιο διαγωνισμό Αγίας Παρασκευής Αττικής (2020) Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου και τον επόμενο χρόνο (2021) στον ίδιο διαγωνισμό το παραμύθι της με τίτλο: Η ξεχασιάρα χελώνα, απέσπασε τρίτο βραβείο αντίστοιχα, από τον «Όμιλο για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος».
Τα διηγήματά της βασίζονται σε αληθινές ιστορίες. Της δόθηκε η ευκαιρία ένα διήγημά της, να εκδοθεί σε συλλογικό τόμο από τις Εκδόσεις Ηλιαχτίδα, με τίτλο: «Η ευγενική ταχυδρόμος», στην Ανθολογία «Γλυκόπικρες δροσοσταλίδες  Ζωής». Αυτό ήταν το έναυσμα, πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να εκδοθεί το πρώτο της ατομικό βιβλίο, από τις ίδιες εκδόσεις. Πιστεύει  απόλυτα στον Θεό, στην αγάπη και στα μικρά καθημερινά θαύματα που ομορφαίνουν τη ζωή!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *