Δίκτυο «Ταπερίστας 2023» τάξη Ε2

Στατιστικά στοιχεία Μαθητών Ε2 για το Δίκτυο «Ταπερίστας 2023» του ΚΠΕ Αρναίας

«Προμήθεια γεύματος:

Από το σπίτι: 104/112 ή 93%

Από κατάστημα: 8/112 ή 7%

 

Είδος τροφής:

Σπιτικό επεξεργασμένο γεύμα: 65/112 ή 58%

Σπιτικό ανεπεξέργαστο γεύμα: 40/112 ή 35%

Ημέρας από φούρνο: 22/112 ή 20%

Συσκευασμένο μεγάλης διάρκειας: 24/112 ή 21%

 

Σκεύος/ Συσκευασία μεταφοράς γεύματος:

Σκεύος πολλών χρήσεων: 50/112 ή 45%

Αλουμινόχαρτο: 30/112 ή 27%

Χαρτί: 30/112 ή 27%

Ζελατίνη: 18/112 ή 16%

Ανακύκλωση vs Απόρριψη συσκευασιών: 7/112 (6%) vs 105/112 (94%)

 

Είδος ροφήματος:

Νερό σε μπουκάλι μίας χρήσης: 34/112 ή 30%

Νερό σε σκέυος πολλών χρήσεων: 78/112 ή 70%

Σοκολατούχο γάλα/ Αναψυκτικό: 15/112 ή 13%

Στη συγκεκριμένη κατηγορία παρατηρούνται και πάλι, σχεδόν μηδενικά ποσοστά ανακύκλωσης, όταν οι μαθητές έχουν στη διάθεση τους συσκευασίες νερού, αναψυκτικού ή γάλακτος.

 

Περιγραφή δράσης μέσα στην τάξη

Έγινε ενημέρωση για τη σπουδαιότητα της ανακύκλωσης και δημιουργήθηκαν από τους μαθητές μακέτες με ανακυκλώσιμα υλικά. Η δράση αποτέλεσε αφετηρία γνωριμίας με τα ανακυκλώσιμα υλικά και υιοθέτησης νέων συνηθειών.

Οι μαθητές συμπλήρωσαν σε χαρτί το αγαπημένο τους σπιτικό πρωινό και κλήθηκαν να συλλέξουν πληροφορίες για τα υλικά που εμπεριέχονται σε αυτό, καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο παρασκευάζεται. Οι συνταγές ήταν εμπνευσμένες κυρίως, από την παραδοσιακή, αλλά και σύγχρονη ελληνική κουζίνα.

Ακολούθησαν επίσης, εικαστικές δραστηριότητες με βασικό θέμα τη ζωική και φυτική προέλευση της τροφής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *