Επίσκεψη της Γ ‘ τάξης στα φυτώρια του κ. Μαυρομάτη

Στα πλαίσια του μαθήματος «Εργαστήρια Δεξιοτήτων» με θέμα η «Χαρά της δημιουργίας» που διδάσκεται φέτος στα σχολεία, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Γ1 και Γ2 τμημάτων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου, την Τετάρτη 13 Απριλίου 2022 ,πραγματοποίησαν  εκπαιδευτική επίσκεψη στα φυτώρια του κ. Μαυρομάτη στην Ορμύλια.

Στόχος μας οι μαθητές να αποκτήσουν γνώσεις για τα φυτά , τις ιδιότητες και τις χρήσεις τους και κυρίως γι αυτά που μπορούν να καλλιεργηθούν σε ένα σχολικό κήπο.

Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους χώρους με τα θερμοκήπια από τον κύριο κ. Μαυρομάτη γνώρισαν πάρα πολλά είδη φυτών και απαντήθηκαν όλα τα ερωτήματα που είχαν οι μικροί μαθητές. Επίσης γνώρισαν πως μεταφυτεύονται τα φυτά και τι χρειάζονται για να μεγαλώσουν.

Τέλος επισκεφτήκαμε το λαογραφικό μουσείο που δημιουργήθηκε εδώ και δύο χρόνια από την οικογένεια Μαυρομάτη και βρίσκεται εντός του περιβάλλοντος χώρου του φυτωρίου. Σε αυτό υπάρχουν εκθέματα όπως φωτογραφικά ντοκουμέντα, είδη λαϊκής τέχνης, ξύλινες αναπαραστάσεις και άλλα αντικείμενα τα περισσότερα από τα οποία έχουν συλλέξει η είναι προσφορά των φίλων και κατοίκων του χωριού της Ορμύλιας.

Ευχαριστούμε πολύ την οικογένεια Μαυρομάτη για τη φιλοξενία, την περιποίηση και τα δώρα τους προς όλους τους μαθητές .

Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία!Οι δασκάλεςκ. Πεύκου Μαρίακ. Φιλντίση Ευγενία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *