^Πίσω στην αρχή
logo
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Get Adobe Flash player

Επίκαιρα...

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

 

Γνώση

Ο πρώτος δικτυακός μας τόπος

Τοπική ιστορία

Πολυγυριούχος

Κατεβάστε το νέο μας παιχνίδι γνώσεων για Android κινητά κάνοντας κλικ στην εικόνα.

Ρομποτική

Αλφαβητικός Κατάλογος

Εκπαιδευτικού Λογισμικού

Μετάφραση ιστότοπου

Greek Chinese (Simplified) English French German Italian Russian Spanish

Ο καιρός της πόλης

Οι επισκέψεις μας

0170989
Σημερινές
Μηνιαίες
Συνολικές
40
259
170989

Η IP διεύθυνσή σας είναι: 10.2.5.13
Σήμερα: Μαϊ 05, 2024

Μπορεις να διαλιεξεις;!

Κι όμως η σημερινή μέρα έχει πολλούς λόγους να ''γιορτάζει''. Σήμερα, λοιπόν, είναι παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού, της δασοπονίας, της ποίησης, του ύπνου, του κουκλοθέατρου, της γης αλλά καθώς και του συνδρόμου Down.

Με πρωτοβουλία του γιατρού Στυλιανού Αντωναράκη, καθηγητή Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, καθιερώθηκε από το 2006 η 21η Μαρτίου, ως Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει τη διεθνή κοινότητα για το σύνδρομο Down. Eπιλέχθηκε η 21η Μαρτίου με βάση τα αριθμητικά δεδομένα της ημερομηνίας (...?) τα χρωμοσωμικά χαρακτηριστικά του σ. Ντάουν: στο 21ο ζεύγος / στο 3ο χρωμόσωμα = 21 / 3.

Aναγνωρίστηκε το 1860 από το γιατρό Langdon Down ο οποίος πρόσεξε ότι μία ομάδα ατόμων, άσχετων μεταξύ τους, που βρίσκονταν σε ιδρύματα, είχαν παρόμοια σωματικά χαρακτηριστικά. Περίπου 100 χρόνια μετά ανακαλύφθηκε η αιτιολογία των σωματικών χαρακτηριστικών και των μαθησιακών δυσκολιών από τον ιατρό-νηπιαγωγό Jerome Lejeune στο Παρίσι. Το σύνδρομο Down δημιουργείται από ένα παραπάνω χρωμόσωμα στο 21ο ζευγάρι. 1 ανά 770 γεννήσεις (επιπολασμός 1:770) ...Aλλά το σύνδρομο Down δεν είναι ασθένεια! Οι άνθρωποι δεν υποφέρουν από αυτήν, ούτε είναι θύματα. ...παρόλα αυτά είναι η πιο συνηθισμένη χρωμοσωμική ανωμαλία στους ανθρώπους!

Copyright © 2014. 2ο Δημοτικό Σχολείο Πολυγύρου Rights Reserved.