^Πίσω στην αρχή
logo
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Get Adobe Flash player

Επίκαιρα...

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

 

Γνώση

Ο πρώτος δικτυακός μας τόπος

Τοπική ιστορία

Πολυγυριούχος

Κατεβάστε το νέο μας παιχνίδι γνώσεων για Android κινητά κάνοντας κλικ στην εικόνα.

Ρομποτική

Αλφαβητικός Κατάλογος

Εκπαιδευτικού Λογισμικού

Μετάφραση ιστότοπου

Greek Chinese (Simplified) English French German Italian Russian Spanish

Ο καιρός της πόλης

Οι επισκέψεις μας

0170117
Σημερινές
Μηνιαίες
Συνολικές
28
2350
170117

Η IP διεύθυνσή σας είναι: 10.2.5.13
Σήμερα: Απρ 19, 2024

Θησέας και Αριάδνη στο Νησί των Ταύρων

 

Οι Μαθητές των Τάξεων Α, Β, Γ, και Δ επισκέφτηκαν την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου το θέατρο Κολοσσαίον στη Θεσσαλονίκη και παρακολούθησαν το θεατρικό έργο "Θησέας και Αριάδνη στο Νησί των Ταύρων".

  Υπόθεση Το έργο αφηγείται την ιστορία του μυθικού ήρωα Θησέα, γιου του βασιλιά Αιγέα και ιδρυτή της Αθήνας. Ο Θησέας, μετά από άθλους που εντυπωσιάζουν, (Προκρούστης, Περιφήτης, Σίνης) ταξιδεύει στην Κρήτη και, με τη βοήθεια των Θεών και της όμορφης Αριάδνης, νικάει τον Μινώταυρο.

Η πλοκή συναρπάζει: στην περιπέτεια συμμετέχει όλη η ελληνική μυθολογία – ήρωες, θνητοί, υπέροχα αλλά και φοβερά υπερφυσικά όντα και ασφαλώς οι Ολύμπιοι Θεοί. Από άθλο σε άθλο κι από πόλη σε πόλη υφαίνονται πλεκτάνες, μίση, πάθη, αλλά και φιλίες, κωμικά περιστατικά, έρωτες και πάνω απ’ όλα η αγάπη. Στο δρόμο του Θησέα λαχαίνουν μάχες, φουρτούνες και θεϊκές παρεμβάσεις – οι περιπέτειες για τους αληθινούς ήρωες δεν τελειώνουν ποτέ!

Επί σκηνής  θαυμάσανε το Παλάτι της Κνωσού, τη φουρτουνιασμένη θάλασσα, το πλοίο του Θησέα, τον Μινωικό λαβύρινθο, τη μηχανή του Προκρούστη, τη Σελήνη, τις Γοργόνες, τις ιπτάμενες Άρπυιες, έναν τεράστιο ταύρο, τα ταυροκαθάψεια, θεούς που αναδύονται από τα έγκατα της γης ή αιωρούνται στον ουρανό, ήρωες, θνητούς, βασιλιάδες, φωτεινά αλλά και σκοτεινά υπερφυσικά όντα! Η παράσταση συνδύαζε καταιγιστική δράση, δραματική εξέλιξη και άφθονο χιούμορ.

Copyright © 2014. 2ο Δημοτικό Σχολείο Πολυγύρου Rights Reserved.